ده روز رختصی پس از عید قربان؛ هنوز بسیاری از مکاتب در ولایت بغلان بسته است

محراب الدین ابراهیمی
ده روز رختصی پس از عید قربان؛ هنوز بسیاری از مکاتب در ولایت بغلان بسته است

هر چند حدود ۱۰ روز از رخصتی‌های عید قربان می‌گذرد؛ اما گفته می‌شود که بسیاری از مکاتب در ولایت بغلان به روی دانش‌آموزان بسته است و خانواده‌‌های این دانش‌آموزان از این مسأله ابراز نگرانی می‌کنند.

خانواده‌های این دانش‌آموزان با ابراز نگرانی از بسته ماندن مکاتب در بغلان، مسؤولان ریاست معارف این ولایت به بی‌پروایی متهم کرده، می‌گویند که با وجود رفت و آمد همه روزه‌ی فرزندان شان به مکتب، تا هنوز درس‌های شان آغاز نشده است و استادی نیز حضور ندارد.

سلطان محمد، باشنده‌ی ولسوالی نهرین ولایت بغلان، در صحبت به روزنامه‌ی صبح کابل گفت، سال‌های پیش نیز برخی از مکاتب با تأخیر چند روز اندک پس از رختصی‌های رسمی درس‌های شان را آغاز می‌کردند؛ اما به گفته‌ی او، امسال بی‌توجهی مسؤولان ریاست معارف سبب شده که با گذشت ده روز از رختصی عید قربان، تا کنون درس‌های مکاتب این ولایت آغاز نشود.

در همین حال، یکی از دانش‌آموزان صنف چهارم مکتب نسوان شهر قدیم ولسوالی نهرین می‌گوید، برای اولین بار پس از رختصی‌های عید قربان روز گذشته (شنبه ۲ اسد) مکتب رفته بود که آن هم بدون درس خواندن دوباره به خانه برگشته است.

این دانش‌آموز می‌گوید:«دیروز مکتب رفتیم، شاگردان زیاد آمده بودند. معلمان ما گفت که بروین خانه‌های تان ما مصروف جور کردن پارچه‌ی (نمرات امتحان چهارونیم ماهه) تان استیم.»

از سویی ‌هم، شماری از باشندگان ولسوالی‌های جلگه و برکه‌ی این ولایت نیز از باز نشدن دروازه‌ی شماری از مکاتب این ولسوالی‌ها انتقاد می‌کنند.

محمدحنیف، باشنده‌ی ولسوالی برکه می‌گوید، در شماری از مکاتب زیر حاکمیت دولت در این ولسوالی، شاگردان مکتب می‌روند؛ اما روند درسی بسیار به کندی پیش می‌رود.

اما مسؤولان ریاست معارف بغلان، دلیل باز نشدن مکاتب در ولایت را ناامنی و حضور گسترده‌ی هراس‌افگنان طالب عنوان می‌کنند. سید اسماعیل مجاهد، رییس معارف ولایت بغلان، به روزنامه‌ی صبح کابل می‌گوید، در ولسوالی نهرین نا امنی‌ها از آدرس افراد مسلح غیر مسؤول و در ولسوالی برکه حاکمیت طالبان بر بیشتر مکاتب سبب شده است که دانش‌آموزان نتوانند به درس‌ها حضور پیدا کنند.

آقای مجاهد همچنان می‌گوید، نبود حاکمیت دولتی در ولسوالی پل‌حصار این ولایت، استادان و دانش‌آموزان را با دشواری‌های زیادی مواجه کرده است.

باشندگان این ولایت تأکید می‌کنند که ادامه‌ی این وضعیت و بی‌توجهی مسؤولان، سبب می‌شود که آموزش و پرورش در مکاتب بیشتر از پیش به چالش مواجه شود و فرزندان آنان از رفتن به مکاتب دلسرد شوند.

 آنان از نهادهای مسؤول می‌خواهند که هرچه زودتر به مشکلات رسیدگی شود و زمینه‌ی درس خواندن فرزندان شان را فراهم کنند.

کمبود کتاب‌های درسی، نبود سرپناه برای معلمان و دانش‌آموزان، جنگ و ناامنی، از چالش‌های دیگری است که به گفته‌ی مردم سبب شده است که مکاتب بغلان هر ازگاهی بسته بماند.