کارزار تویتری؛ «هزاره‌ها مورد ظلم و ستم تاریخی قرار دارند»!

عصمت امین
کارزار تویتری؛ «هزاره‌ها مورد ظلم و ستم تاریخی قرار دارند»!

به دنبال حملات تروریستی در شهر کابل و مزار شریف علیه هزاره‌ها، کاربران شبکه‌های اجتماعی به ویژه تویتر، با راه‌اندازی کارزاری، خواستار متوقف‌شدن نسل‌کشی مردم هزاره شده‌اند.

به باور کاربران تویتر، هزاره‌ها مورد ظلم و ستم تاریخی قرار دارند و باید پرونده‌ی نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان توسط محاکم بین‌المللی دنبال شود.

مسعود اندرابی، وزیر داخله‌ی حکومت پیشین در برگه‌ی تویترش نوشته است: «هزاره‌ها مورد ظلم و ستم تاریخی اند. اذعان به این مسأله چیزی از وحدت، برادری و همدیگرپذیری ما کم نمی‌کند؛ بلکه می‌تواند گامی بلند در رفع تبعیض، نابرابری و بی‌عدالتی برای همه باشد.»

آقای انداربی، تأکید کرده است که نسل‌کشی کنونی باید متوقف شود و عاملان آن شناسایی و مطابق قوانین بین‌المللی مجازات شوند.

محمد فرید حمیدی، دادستان کل حکومت پیشین نیز یکی از شرکت‌کنندگان این کارزار بوده است. آقای حمیدی، گفته است که کشتار عمدی،گسترده و سیستماتیک هزاره‌ها و پیروان مذهب تشیع از مصادیق برجسته‌ی ارتکاب جنایت علیه بشریت است. این جرایم و سایر جرایم بین‌المللی که علیه مردم‌ صورت گرفته، باید توسط محکمه جزایی بین‌المللی مورد تعقیب قرار گیرد.

از سویی‌هم، بهار مهر، مشاور مطبوعاتی وزارت داخله‌ی پیشین، گفته است که پرونده‎ی نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان باید توسط محاکم بین‌المللی تهیه ‌و دنبال شود.

مهر، افزوده است: «عاملان و هم‌دستان پیداوپنهان این جنایات شناسایی، تحریم و محاکمه شوند. جهان نباید در این زمینه بی‌تفا‌وت بماند و به یک اعلامیه رفع مسؤولیت کند. این نسل‌کشی فورأ متوقف شود.»

همین‌گونه شماری دیگر از کاربران تویتر، تأکید کردند که نهادهای بین‌المللی نباید در برابر نسل‌کشی‌ هزاره‌ها سکوت کنند؛ زیرا این سکوت، بی‌باوری به ارزش‌های انسانی را نهادینه می‌کند.

شاه‌گل رضایی، عضو پیشین مجلس نمایندگان، گفته است که نسل‌کشی از جرایم بین‌المللی است و هزاره‌ها در افغانستان نسل‌کشی می‌شوند. «نهادهای بین‌المللی که از نام حقوق بشر و از عناوین کلان استفاده می‌کند، نباید با سکوت شان در قبال این نسل‌کشی، بی‌باوری به ارزش‌های انسانی را نهادینه بسازند.»

داوود ناجی، از فعال سیاسی کشور نیز در این کارزار سهم گرفته و گفته است که عدم اذعان به نسل‌کشی هزاره‌ برای غیر‌هزاره‌‌ها، سود خاصی ندارد؛ بلکه زیان جدی دارد. «آن زیان چیست؟ زیان رخنه مرگ در انسانیت همه‌ی مان است و وقتی انسانیت به تمامی بمیرد، مرگ و جهل مرکب همه را خواهد بلعید.»

این کارزار در حالی راه‌اندازی شده که در روزهای اخیر، حملات تروریستی علیه هزاره‌ها در افغانستان افزایش یافته است. روز سه‌شنبه -۳۰ حمل-، دو انفجار و یک حمله‌ی انتحاری در غرب کابل رخ داد. انفجار نخست در یک مرکز آموزشی در منطقه قلعه‌ی نو رخ داد.

دو انفجار دیگر در مکتب عبدالرحیم شهید، از بزرگ‌ترین مکاتب در غرب کابل رخ داد. بر اساس گزارش‌ها، در این انفجارها، بیش از ۱۲۰ نفر که بیش‌تر شان دانش‌آموزان مکتب بود، کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شده‌اند.

همین گونه روز پنج‌شنبه -۱ ثور-، یک حمله‌ی انتحاری در مسجد سه‌دکان مربوط شیعیان در شهر مزار شریف رخ داد. در این حمله، بیش از ۶۰ نفر کشته و بیش از ۱۰۰ دیگر زخمی شده‌اند.

قربانیان حملات تروریستی اخیر در شهر کابل و مزار شریف همه از مردم هزاره استند. بسیاری از نهادهای بین‌المللی، گفته اند که هزاره‌ها در افغانستان در معرض نسل‌کشی قرار دارند.

به تازگی ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، گفته است که حملات سازمان‌یافته علیه هزاره‌ها باید پایان یابد.

آقای بنت روز پنج‌شنبه -۱ ثور-، در برگه‌ی تویترش نوشته است که حملات تروریستی بر مساحد و مکاتب نقض حقوق بشر است و نیاز به تحقیق فوری و پاسخ‌دهی دارد.

این کارزار با هشتگ «#StopHazaraGenocide» یا نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید، راه‌اندازی شده و تا اکنون ۱۱۶ هزار نفر در این کارزار شرکت داشته‌اند.