احترام به حریم شخصی در خانواده

زهرا سیاس
احترام به حریم شخصی در خانواده

حریم شخصی از حقوق اولیه‌ی تمام افراد است و همه‌ی ما باید به حریم شخصی همدیگر احترام بگذاریم. احترام گذاشتن به حریم خصوصی، آن هم در بین اعضای خانواده، یک فرهنگ سالم است. تلاش برای به دست آوردن رمز تلفون همسر تان، می‌تواند ناشی از عدم اعتماد به همسر یا ترسِ از دست دادن او باشد؛ اما حفظ و نگه‌داری از هر چیزی، روش اصولی و صحیح خود را دارد و به دست آوردن رمز تلفون، محدود کردن و کنترل همسر تان نتیجه‌ای جز تشدید بی‌اعتمادی و دور شدن شما از یک‌دیگر به همراه نخواهد داشت.

به دست آوردن رمز تلفون همسر

در بین دوستان خانوادگی هر یک‌ مان، زنان یا مردانی هستند که به دلایل مختلف تمایل دارند تا به اطلاعات گوشی همسر شان دسترسی داشته باشند و با این کار، احساس امنیت خاطر بیشتری می‌کنند. برای مثال، برخی این کار را برای پیش‌گیری از خیانت همسر انجام می‌دهند؛ اما معمولاً افراد از این رفتار استقبال نکرده و این را دلیلی بر بی‌اعتماد بودن طرف مقابل می‌پندارند؛ به همین خاطر، برخی این کار را پنهانی و دور از چشم همسر خود انجام می‌دهند و ممکن است پس از آن، احساس گناه و عذاب وجدان داشته باشند. در بسیاری مواقع این رفتارهای کنترل‌کننده، با انتقال پیام‌هایی مبتنی بر بی‌اعتمادی، شک و تردید به طرف مقابل و روابط زوجین را دستخوش تعارض‌ها و درگیری‌های زیادی می‌کند که به شک و تردیدهای بیشتری می‌انجامد.

به این ترتیب، زن و شوهر در یک چرخه‌ی معیوب گرفتار می‌شوند. به گونه‌ای که در دسترس بودن گوشی همسر تان به صورت مدام منجر به رنجش و واکنش‌های طرف مقابل می‌شود. این واکنش‌ها شک و تردید را تشدید می‌کند و دوباره رفتارهای کنترل‌کننده‌ی بیشتر می‌شود و این مسأله به همین شکل ادامه می‌یابد و در نهایت ممکن است در زندگی به یک بحران تبدیل شود.

حریم شخصی در زندگی مشترک چه جایگاهی دارد؟

ازدواج موفق زمانی شکل می‌گیرد که افراد بتوانند به سطحی از رشد و بلوغ اجتماعی برسند که جنبه‌های مختلف زندگی خود را با دیگری شریک شوند و با همکاری یک‌دیگر، برای ساختن یک زندگی تلاش کنند؛ اما این مسأله، به این معنا نیست که شما نباید هیچ حریم شخصی برای خود داشته باشید و فردیت یک‌دیگر را زیر پا بگذارید. در نتیجه، شما در عین حال که آزادانه مسائل روزمره‌ی خود را با دیگری در میان می‌گذارید، باید برای استقلال هم ارزش قائل شوید. این کار اعتماد به نفس را در هر دو طرف ارتقا داده و صمیمیت را به میزان بیشتری میان شما شکل می‌دهد.

چگونه خود را از شک‌ها مصؤون سازیم؟

برای آن که بتوانید در زندگی احساس امنیت خاطر کنید و از وفاداری همسر تان مطمئن شوید، راه‌های بهتری به جز به دست آوردن رمز تلفون همسر تان وجود دارد.

مشکلات ‌تان را ریشه‌یابی کنید:

قبل از هر چیز، ابتدا باید بتوانید تکلیف ‌تان را با خود تان مشخص کنید و بدانید چرا به رمز تلفون همسر خود تمایل دارید. برای فهم ریشه‌ی مشکل، بررسی کنید که آیا فکر می‌کنید به او اعتماد کافی ندارید؟ آیا می‌ترسید که همسر و زندگی ‌تان را از دست بدهید؟ یا این که این رفتار، تنها نوعی عادت بد محسوب می‌شوند؟ زمانی که مشخص شود مشکل اصلی کجاست، می‌توانید راهکار مناسب را برای حل این مسأله پیدا کنید.

نیاز به بازنگری در روابط عاطفی با همسر تان:

تا به حال از خود پرسیده ‌اید که چرا امروزه بسیاری از افراد دائما در فضای مجازی فعالیت می‌کنند؟ در دنیای امروز، مشغله‌های زیاد کاری و اجتماعی فرصت ارتباطات سالم، عمیق و لذت‌بخش را از هر یک ‌مان گرفته و خود مان را دچار احساس تنهایی درونی می‌بینیم. همین موضوع باعث می‌شود که به فضای مجازی و ارتباطات متعدد با دیگران پناه ببرند. در این شرایط، اگر ارتباط عاطفی با همسر نیز دچار مشکلاتی باشد، این وضعیت تشدید خواهد شد. در نتیجه، بهتر است به رابطه‌ی عاطفی چند ماه اخیر خود نگاهی بیندازید و ببینید چقدر توانسته‌اید، در یک فضای صمیمانه با یک‌دیگر گفت‌وگو کنید و رابطه‌ی مؤثر و سالمی با یک‌دیگر داشته باشید.

به درمان خود اقدام کنید:

اگر در زندگی مشترک خود احساس بی‌اعتمادی می‌کنید، یا ترس از دست دادن همسر تان را دارید، ممکن است به سادگی نتوانید این مشکلات را رفع کنید. اگر برای مدت طولانی در شک و تردید زندگی کنید سلامت روان شما تهدید خواهد شد و احتمال ابتلا به انواع اختلالات روانی نظیر  افسردگی و وسواس فکری افزایش می‌یابد.