جایزه‌‌ی بین‌المللی ابن‌سینا به یک رهبر سیاسی تونسی اعطا شد

سید مهدی حسینی
جایزه‌‌ی بین‌المللی ابن‌سینا به یک رهبر سیاسی تونسی اعطا شد

انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان، طی مراسم ویژه‌ای، «جایزه‌ی بین‌المللی ابن‌سینا» را به راشد الغنوشی، سیاست‌مدار و بنیان‌گذار حزب اسلامی النهضه‌ی تونس، اعطا کرد.

داود مرادیان، رییس انستیتوت مطالعات استراتژیک، روز چهارشنبه (۲۲ عقرب) مراسم ویژه‌ای را برای گرامی‌داشت از فعالیت‌های فکری و سیاسی راشد الغنوشی سیاست‌مدار، متفکر و رهبر حزب اسلامی النهضه تونس برگزار کرد.

الغنوشی در سال ۲۰۱۲ میلادی، به عنوان یکی از صد فرد تأثیرگذار جهان در روزنامه‌ی تایمز و صد اندیشمند برتر جهانی مجله‌ی سیاست خارجی برگزیده شد و در این سال، در کنار رییس‌جمهور تونس، به دلیل موفقیت هر دوی آن‌ها، جایزه‌ی «چتم هاوس» را دریافت کرد.

الغنوشی در سال ۲۰۱۶ میلادی جایزه‌ی «جمنالال بجاج» را به دلیل تبلیغ ارزش‌های گاندی در خارج از هند، دریافت کرد.

او، در ماه آپریل سال ۱۹۸۱، حزب اسلامی النهضه را تأسیس کرد و حزب خود را به عنوان یک حزب اسلام‌گرا که رویکرد غیرخشونت‌بار دارد، توصیف کرد.

آقای الغنوشی، خواستار بازسازی زندگی اقتصادی بر مبنای عدالت، پایان سیاست‌های تک حزبی و پذیرش پلورالیسم سیاسی و دموکراسی شد و به همین خاطر، او در سطح جهان از شهرت زیادی برخوردار شده است.

داود مرادیان با گرامی‌داشت از سیاست‌های فکری الغنوشی در راستای دموکراسی و صلح، گفت که صلح در افغانستان چندین بعد دارد و «آتش‌بس» بخشی از صلح است که گروه‌های مخالف مسلح، سلاح‌شان را به زمین می‌گذارند.

تقسیم منافع، بُعد دیگری از صلح است که به باور آقای مرادیان، تلاش‌هایی را که «زلمی خلیل‌زاد» برای تأمین صلح انجام می‌دهد، در واقع این تلاش‌ها، بر اساس تقسیم منافع، استوار است.

رییس انستیتوت مطالعات استراتژیک، معتقد است که این تلاش‌ها مبنای صلح پایدار نیست؛ بلکه صلح پایدار این است که شرایط جدیدی میان طرفین شکل گرفته و ارزش‌های چون عدالت و توسعه در محور جوامع قرار می‌گیرد.

او ابراز امیدواری کرد که تلاش‌های اخیر پیرامون تحقق گفت‌وگوهای صلح در افغانستان، منجر به تأمین صلح ارزشمند در این کشور شود.