رویترز: نظامیان خارجی در افغانستان می‌مانند

صبح کابل
رویترز: نظامیان خارجی در افغانستان می‌مانند

 خبرگزاری رویترز، به نقل از چهار مقام ارشد ناتو، گزارش داده است که بر خلاف توافق امریکا با طالبان برای خروج نیروهای امریکایی تا ماه می، نیروهای خارجی تا پایان ماه می هم‌چنان در افغانستان خواهند ماند.

 این گزارش که روز یک‌شنبه (۱۲ دلو/ ۳۱ جنوری)، از سوی خبرگزاری رویترز به نشر رسیده، نشان می‌دهد که نیروهای خارجی قصد دارند، بیش از مهلت تعیین‌شده میان امریکا و طالبان، در افغانستان بمانند؛ اقدامی که می‌تواند، تنش‌ها را در این کشور افزایش دهد.

بر اساس این گزارش، بیش از ۱۰ هزار نیروی نظامی، به شمول نیروهای امریکایی در افغانستان حضور دارند که به گفته‌ی مقام‌های ناتو، تا پایان ماه اپریل حضور آن‌ها ثابت خواهند ماند.

 مقام‌های ناتو، گفته‌اند که با روی‌کارآمدن دولت جدید در امریکا، استراتژی خروج عجولانه‌ی نظامیان بین‌المللی، مورد بازبینی قرار می‌گیرد و موعد خروج کامل نیروهای بین‌المللی از افغانستان در حال بررسی است و احتمال دارد، یکی از موضوعات اصلی مورد بحث سران ناتو در ماه فبروری باشد.

این گزارش، می‌افزاید که دلیل ماندن نیروهای بین‌المللی در افغانستان، فراهم‌نشدن شرایط، عمل‌نکردن طالبان به تعهدات و افزایش خشونت‌ها است.

در همین حال، اوانا لونگسکو- سخن‌گوی ناتو- گفته است که هیچ یکی از متحدان ناتو نمی‌خواهد بیش از زمان لازم در افغانستان بماند؛ اما حضور ما بر اساس شرایط است: «متحدان وضعیت کلی را ارزیابی کرده و در مورد حضور در آینده مشوره می‌کنند.»

از سویی هم، دو منبع طالبان به رویترز گفته‌اند که احتمال تغییر سیاست واشنگتن در مواد توافق‌نامه و نگه‌داری نیروهای‌اش در افغانستان، قابل نگرانی است.

 ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان، گفته است که این گروه به توافق‌نامه‌ی صلح پابند است. «اگر توافق‌نامه‌ی دوحه اجرا نشود، عواقبی را در پی‌ دارد که تقصیر آن متوجه کسانی خواهد بود که به این توافق‌نامه احترام نمی‌گذراند. انتظارات ما از ناتو، این است که برای پایان‌دادن به جنگ و جلوگیری از بهانه‌های بیشتر برای طولانی‌شدن جنگ فکر کند.»

 این همه در حالی است که همین اکنون دور دوم گفت‌وگوهای صلح افغانستان در قطر جریان دارد؛ اما شماری از اعضای هیئت گفت‌وگوکننده‌ی دولت، می‌گویند که طالبان در این دور میلی به گفت‌وگو ندارند. همین اکنون نیز این گروه، به جای گفت‌وگو، سرگرم سفر به کشورهای منطقه و جهان است.