سرور دانش: درد ناشی از تعصب و افراط‌گرایی با نصاب آموزشی درمان ‌می‌شود

صبح کابل
سرور دانش: درد ناشی از تعصب و افراط‌گرایی با نصاب آموزشی درمان ‌می‌شود

معاون دوم ریاست‌جمهوری، تأکید می‌کند که درد ناشی از تعصبات قومی و اندیشه‌های افراطی در افغانستان، باید از طریق نصاب آموزشی درمان شود.

سرور دانش، روز دوشنبه (۲۰ عقرب) در نشست مشورتی‌ای که به ‌منظور بازنگری نصاب آموزشی برگزار شده بود، گفت که در شرایط افغانستان، استفاده از احکام مرتبط در قانون اساسی، اتکا به ارزش‌های مشترک که سبب تحکیم وحدت ملی شود، استفاده از تجربیات جهانی و استفاده از ادبیات فاخر، می‌تواند چهارچوب اصلی نصاب آموزشی باشد.

او، به تحکیم پایه‌های وحدت ملی در افغانستان اشاره کرده و گفت: «تضادهای ناشی از نفرت‌پراکنی‌ها، تعصبات قومی-زبانی، مذهبی و اندیشه‌های افراطی است که وحدت ملی را آسیب زده؛ از این رو در نصاب آموزشی، باید درمان این دو مرض، در صدر اولویت‌های ما باشد.»

آقای دانش گفت که باید در جامعه‌ی چندقومی افغانستان، روحیه‌ی هم‌گرایی، هم‌پذیری و اندیشه‌ی تساهل و رواداری آموزش داده شود. او گفت که باید از تنوع موجود در افغانستان، یک نقطه‌ی قوت، یک قدرت بالا و یک ظرفیت ملی ساخت.

آقای دانش، افزود که در همه کشورها هم از نگاه محتوا و ارزش‌ها و هم از نگاه روش و ساختار، عناصر مشترک در آموزش به مراتب بیشتر از عناصر اختلاف و تفاوت است.

معاون دوم ریاست‌جمهوری، ادامه داد که در حال حاضر، اکثر کتاب‌های درسی، نه تنها برای اطفال؛ بلکه حتا برای بزرگ‌سال‌ها و اهالی فکر و فرهنگ یا بسیار سنگین و پیچیده است و یا حد اقل عاری از صنایع بدیع و آرایه‌های ادبی و بدون جذبه و کشش زبانی است.

او تأکید کرد که با مسایل علمی، فرهنگی و اجتماعی نباید از زاویه‌ی سیاست و سلایق شخصی برخورد شود. آقای دانش، گفت: «همه چیز را سیاسی و قومی فکر می‌کنیم و خیال می‌کنیم که از این طریق می‌توانیم امتیاز بیشتر برای قوم و حزب خود به دست آوریم؛ غافل از این که در واقع، همه کشور به شمول قوم و حزب خود را به بحران می‌بریم و سبب می‌شویم که برای دهه‌ها از قافله‌ی ترقی و کاروان تمدن عقب بمانیم.»

از سویی هم، میرویس بلخی، سرپرست وزارت معارف، در این نشست گفت که بازنگری نصاب آموزشی یکی از اولویت‌های اساسی دهه‌ی معارف است.

نشست مشورتی در مورد بازنگری نصاب آموزشی، با حضور ۳۰۰ نفر از شهروندان افغانستان، به‌شمول آموزگاران، متخصصان حوزه‌ی آموزشی، نمایندگان شورای علما، استادان دانشگاه، نمایندگان ادارات دولتی، والدین دانش‌آموزان و نیز نمایندگان کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، برگزار شده و تا بیست‌وسوم عقرب ادامه دارد.