مجلس نمایندگان: حکومت باید جلو نسل‌کشی مردم هزاره را بگیرد

صبح کابل
مجلس نمایندگان: حکومت باید جلو نسل‌کشی مردم هزاره را بگیرد

شماری از اعضای مجلس نمایندگان، می‌گویند که حکومت باید جلو نسل‌کشی مردم هزاره را بگیرد و اجازه ندهد، فاجعه‌‌ای که در عراق به وجود آمد، در افغانستان نیز تکرار شود.

محمدعارف رحمانی، نماینده‌ی غزنی در مجلس نمایندگان، در نشست روز چهارشنبه-۱۲ جوزا- این مجلس، گفت که در فاصله‌ی یک ساعت، دو موتر کاستر مملو از افرادی که از کار روزانه بر‌گشتند، هدف قرار می‌گیرد؛ اما آب از آب تکان نمی‌خورد و هیچ فردی در برابر آن صدا بلند نمی‌کند.

آقای رحمانی از سکوت مجلس نمایندگان و نهادهای مسؤول در کشتار مردم، انتقاد کرد و گفت: «مجلس افغانستان نباید شاهد این نسل‌کشی و قتل‌عام‌ها باشد، اخلاقا بد است. ما و شما، هرکسی که استیم. هزاره، ترک، پشتون، تاجیک، ازبیک، از افغانستانیم. امروز اگر نمایندگان مردم در قبال سریال نسل‌کشی مردم هزاره سکوت کنند، فکر می‌کنم حق وطن‌داری را ادا نکردند. مجلس بعد از ۴۰ تا ۴۱ حمله، حتا یک اعلامیه هم صادر نمی‌کند.»

به گفته‌ی او، وقتی از نهادهای امنیتی در مورد عاملان چنین رویدادهای پرسیده می‌شود، آدرس شان مشخص است که طالبان، داعش و شبکه‌ی حقانی در این‌گونه حملات تروریستی دست دارند. «مردم هزاره از همین نظام جمهوریت دفاع کردند و روزی که امریکایی‌ها آمدند، مردم هزاره سلاح خود را به حکومت تسلیم کردند. آیا این مردم مستحق سلاخی استند؟.»

این عضو مجلس هشدار داد، در صورتی که جلو نسل‌کشی مردم هزاره گرفته نشود، فاجعه‌ی که در عراق اتفاق افتاد، در افغانستان نیز تکرار خواهد شد.

شمار دیگری از اعضای مجلس، تأکید می‌کنند که اگر حکومت توانایی دفاع از مردم را ندارد، اجازه دهد که مردم خود امنیت شان را تأمین کند. علی‌اکبر قاسمی، نماینده‌ی غزنی در مجلس نمایندگان، گفت که بارها مردم غرب کابل هدف حملات تروریستی قرار گرفته اند؛ اما هر بار به فراموشی سپرده می‌شود و حکومت هیچ اقدامی برای تأمین امنیت مردم نمی‌کند.

آقای قاسمی پیشنهاد کرد، در صورتی که حکومت قادر به تأمین امنیت مردم نیست، اجازه دهد که باشندگان غرب کابل، خود از منطقه‌ی شان دفاع کنند.

همین‌گونه، مهدی راسخ، نماینده‌ی میدان‌وردک نیز در این نشست حملات انفجاری شب گذشته در حوزه‌ی سوم امنیتی را هدف‌مند خواند و گفت که حکومت برای جلوگیری آن چنین قضایی هیچ تلاش انجام نداده است.

او تأکید کرد که بیش‌تر از ۳۵ بار است که مردم غرب کابل هدف حملات تروریستی و هدف‌مند قرار می‌گیرند، اما غرب کابل، حتا ۴۰۰ نفر پولیس تشکیلات امنیتی ندارد.

با این حال، احمدجاوید جیحون که ریاست مجلس را به عهده داشت، از حکومت خواست که طرح امنیتی غرب کابل را جدی بگیرد و اقدامات و نتایج کار خود را با مردم و مجلس نمایندگان شریک سازد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که حوالی شام روز گذشته -سه‌شنبه، ۱۱ جوزا-، دو موتر نوع کاستر لینی هدف انفجار ماین جاسازی‌شده قرار گرفت که در نتیجه‌ی آن، ۱۰ غیرنظامی جان باخت و ۱۲ نفر دیگر زخمی شده اند.

تا اکنون فرد و یا گروهی مسؤولیت این رویدادها را به عهده نگرفته است.