غنی: پاکستان با تروریزم مبارزه نکرده است/طالبان به قاچاق موادمخدر ادامه می‌دهند

صبح کابل
غنی: پاکستان با تروریزم مبارزه نکرده است/طالبان به قاچاق موادمخدر ادامه می‌دهند

رییس‌جمهور غنی، تأکید می‌کند که دولت افغانستان تا کنون شاهد اقدام‌های عملی از سوی پاکستان در راستای مبارزه با تروریزم نبوده است.

آقای غنی، شنبه شب (۲۶ دلو) در حاشیه‌ی نشست امنیتی مونیخ در آلمان، در دیدار با نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده‌ی امریکا، در مورد مسایل امنیتی، روند صلح، مبارزه‌ی افغانستان با گروه‌های تروریستی و مواد مخدر، گفت‌وگو کرده است.

رییس‌جمهور غنی، در مورد برنامه‌های اقتصادی حکومت و پرسش‌های سناتوران در زمینه‌ی کاهش نیروهای امریکایی در افغانستان و چگونگی تغییر وضعیت منطقه و افغانستان پس از آن، پاسخ ارائه کرده و گفته است: «در حال حاضر، ۹۴ درصد عملیات‌ها از سوی نیروهای امنیتی و دفاعی افغان انجام می‌شود و نیروهای ما این ظرفیت را دارند که از کشور خود دفاع کنند.»

او، در مورد روند صلح نیز گفته است که باید فرصت‌ها و تهدیدات به گونه‌ی دقیق مورد ارزیابی قرار بگیرد و حکومت افغانستان این اراده، تدبیر و توانایی را دارد که فرصت‌ها را به گونه‌ی درست به خاطر رسیدن به صلح پایدار، تحلیل کند.

آقای غنی، در مورد تحکیم منافع افغانستان و امریکا نیز گفته است: «ما هنوز هم در میان مدت و درازمدت با خطرات مشترک مواجه ایم و باید با این تهدیدات به گونه‌ی مشترک مبارزه صورت گیرد.»

او، هم‌چنان گفته است که گروه طالبان، هنوز هم در قاچاق مواد مخدر دخیل است. آقای غنی، در بخش دیگری از سخنان خود، تأکید کرده است که دولت افغانستان، تا کنون شاهد تغییر چشمگیر و اقدامات عملی از سوی پاکستان در راستای مبارزه با تروریزم نبوده و پناه‌گاه‌های طالبان هنوز هم یک معضل است که باید به آن پرداخته شود.

آقای غنی، هم‌چنان روز شنبه (۲۶ دلو) با شماری از اعضای مجلس سنای ایالات متحده‌ی امریکا، دیدار و گفت‌وگو کرده است. او در این دیدار، گفته است که صلح اولویت دولت و خواست ملت افغانستان است.

رییس‌جمهور غنی، ضمن تأکید بر مالکیت و رهبری پروسه‌ی صلح توسط دولت افغانستان و با اشاره به خطرات و فرصت‌ها در این روند، گفته است: «ما باید خطرات را در پروسه‌ی صلح به گونه‌ی دقیق بدانیم تا با چالش بزرگ مواجه نشویم و از هر ابتکاری که ما را به صلح نزدیک کند، استقبال می‌کنیم.»

در این نشست، امرالله صالح نیز ارزیابی خود را از تهدیدات موجود که از طرف طالبان متوجه امنیت ملی افغانستان است، تشریح کرده و در مورد ظرفیت طالبان و این که آنان چگونه با امکانات و رهبری بیرونی این جنگ را علیه مردم افغانستان به پیش می‌برند، توضیحات ارائه کرده است.

این در حالی است که به گفته‌ی منابع، تا اواخر ماه فبروری، توافق‌نامه‌ی صلح میان ایالات متحده‌ی امریکا و طالبان، امضا شده و تا دو هفته بعد از آن، گفت‌وگوهای بین‌الافغانی آغاز خواهد شد.