در سال جاری به ۱۱۷ پرونده‌ی خشونت علیه خبرنگاران رسیدگی شده است

صبح کابل
در سال جاری به ۱۱۷ پرونده‌ی خشونت علیه خبرنگاران رسیدگی شده است

گزارش سالانه‌ی بررسی پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران، نشان می‌دهد که در جریان سال روان میلادی، به ۱۱۷ پرونده‌ی خشونت علیه خبرنگاران، رسیدگی شده است.

حجت‌الله مجددی، عضو کمیته‌ی مشترک حکومت و رسانه‌ها، روز یک‌شنبه (۸ جدی) در یک نشست خبری در کابل، گفت که در جریان سال ۲۰۱۹ میلادی، به‌گونه‌ی مجموعی ۱۱۷ مورد خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده که شامل ۱۰ مورد قتل، ۱۲ مورد مجروحیت و ۷ مورد بازداشت می‌شود.

نصرت رحیمی، سخن‌گوی وزارت داخله نیز در این نشست گفت که از میان این پرونده‌ها، ۳۲ مورد به دادستانی محول شده، عاملان ۲۳ مورد کشته شده اند، ۷ مورد تحت کشف قرار دارد و ۵۵ مورد دیگر در نتیجه‌ی انفجار و انتحار بوده که طالبان مسؤول آن استند.

او افزود، در سال جاری نیز ۸۸ پرونده‌ی خشونت علیه خبرنگاران، ثبت شده که نشان می‌دهد، ۱۱۶ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای، متضرر شده اند.

آقای رحیمی گفت: «۱۰ قضیه‌ی قتل، ۱۲ قضیه‌ی مجروحیت، ۷ مورد بازداشت، سه مورد احضار توسط پولیس، سه مورد حمله بر رسانه، سه مورد ربودن که ۸ نفر را تشکیل می‌دهد و ۳۴ مورد تهدید و اهانت متضررین آن به ۵۱ مورد می‌رسد، ثبت شده است.»

از سویی هم، جمشید رسولی، سخن‌گوی دادستانی کل، در این نشست تأکید کرد که تعهد حکومت در برابر رسیدگی به پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران، مستحکم است. او افزود که در سال ۱۳۹۸ در نتیجه‌ی سعی و تلاش کمیته‌ی مشترک حکومت و رسانه‌ها، هیچ پرونده‌ی خشونت علیه خبرنگاران، بدون رسیدگی باقی نمانده است.

آقای رسولی، گفت که برای عاملان پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران، تا سرحد اعدام مجازات تعیین شده است.

بر اساس گزارش کمیته‌ی مشترک حکومت و رسانه‌ها، در پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران در سال ۱۳۹۸ در مقایسه با سال گذشته، ۶۰ درصد کاهش رونما شده است.