زلمی خلیل‌زاد با مقام‌های پاکستانی درباره‌ی صلح افغانستان گفت‌وگو کرد

صبح کابل
زلمی خلیل‌زاد با مقام‌های پاکستانی درباره‌ی صلح افغانستان گفت‌وگو کرد

نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا در امور صلح افغانستان، در سفر دو روزه‌ای به اسلام‌آباد، با مقام‌های پاکستانی درباره‌ی صلح افغانستان گفت‌وگو کرده است.

سفارت امریکا در پاکستان، روز چهارشنبه (۸ عقرب) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که زلمی خلیل‌زاد، در دیدار با عمران خان، نخست وزیر، جنرال جاوید قمر باحوه، رییس ستاد ارتش و شمار دیگری از مقام‌های پاکستانی، درباره‌ی روند صلح افغانستان و اهمیت کاهش خشونت‌ها گفت‌وگو کرده است.

پیش از این، دفتر مطبوعاتی نخست وزیر پاکستان، گفته بود که زلمی خلیل‌زاد روزهای دوشنبه و سه‌شنبه از اسلام‌آباد دیدن کرده است. عمران‌خان، در دیدار با زلمی خلیل‌زاد، که پاکستان حمایت دوام‌دار خود را از روند صلح افغانستان ادامه می‌دهد.

او افزوده است که باید از حرف‌های منفی و انجام تلاش‌ها برای تضعیف پیش‌رفت‌های انجام‌شده در پروسه‌ی صلح، خوداری شود.

نخست‌وزیر پاکستان، گفته است که اسلام‌آباد حاضر است تا تمام اقدام‌های لازم را در حد توانش برای برقراری صلح انجام بدهد؛ زیرا به گفته‌ی او، ثبات در افغانستان و منطقه خواست پاکستان است.

زلمی خلیل‌زاد، چند روز پیش وارد کابل شده و با رهبران حکومت وحدت ملی و شماری از چهره‌های سیاسی، دیدار و گفت‌وگو کرده بود. آقای خلیل‌زاد، پس از سفر به کابل، به اسلام‌آباد رفت.

در جریان یک ماه گذشته، این دومین باری است که آقای خلیل‌زاد، با نخست‌وزیر پاکستان دیدار می‌کند. چندی پیش، او و هیأتی از طالبان، همزمان به پاکستان سفر کرده بودند.

گفته می‌شود که در این سفر، آقای خلیل‌زاد برای رهایی استادهای دانشگاه امریکایی تلاش کرده بود که چند سال پیش، توسط طالبان ربوده شده بودند.

از سویی هم، حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی افغانستان گفته است که سفر اخیر زلمی خلیل‌زاد به کابل، برای رهایی دو استاد دانشگاه امریکایی بوده است.

با این حال، شماری از رسانه‌ها گزارش داده اند که طالبان در مقابل آزادی این دو استاد دانشگاه امریکایی، خواستار آزادی انس حقانی، شده اند.

در واکنش به این موضوع، صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست‌جمهوری، گفته است که آزادی انس حقانی از زندان، خط سرخ دولت و مردم افغانستان است. او افزوده است: «ما در قبال رهایی زندانیان پالیسی‌ها و سیاست‌های خود را داریم و این صلاحیت مردم افغانستان می‌باشد که با زندانی‌ها چگونه برخورد شود.»